11 Eylül 2012 Salı

Huzur Sokağı kitap özeti Şule Yüksel Şenler

Kitapta müslümanlığı artık kendisine yol edinmiş bir erkek ile dini islam ama müslümanlıkla hiç bir alakası olmayan bir kızın aşkı anlatılıyor. Eski zamanlarda İstanbul'un batılılaşma, modernleşme sevdasından kurtulmuş küçük bir sokak varmış. Bu sokağın erkeklerinin hepsi cemaatten, kadınlarının hepsi ise başı kapalı, dinine düşkün insanlarmış. Bu sokakta üniversite talebesi Bilal (Dizide Kutsi canlandırıyor.) adında bir genç ve anneside yaşamaktadır. Bilal mahallenin gururudur. Kimya mühendisliği okumasının yanında, çok terbiyeli ve ahlaklı bir geçtir.




Bir gün bu huzurlu sokağın küçük çocuklarının oynadıkları boş, şirin araziye traktörler gelir ve orada bir bina inşa edeceklerini söylerler. Bu durumdan mahalle halkı memnun değildir. Özellikle Bilal bu binanın yapılmasıyla mahalledeki kadın ve kızların o binaya taşınan sosyeteden etkilenip, onlara ayak uyduracağını düşünmektedir. Bu fikrini mahallenin camii imamına açar. Caminin imamı onun ne kadar dürüst bir çocuk olduğunu bilmekte ve başlarına gelecek büyük felaketin o da farkındadır. Mahallenin erkek, kadın ve kızları toplanır. Bu tehlikeden söz edilir. Mahalle'deki herkes böyle bir durumun olmayacağına söz verirler. Lakin binanın inşaatı bittiğinde bu binaya taşınanlar arasında sosyete kızı Feyza da (Selin Demiratar oynuyor.) vardır. Bilal onu ilk gördüğü anda aşık olur. Feyza onu kendine aşık edip dininden döndürmek için büyük çabalar sarfeder. Bilal bir yandan onu severken bir yandan da dinine olan bağımlılığıyla Feyza'dan uzaklaşmaya çalışır. Bir başkasıyla, kendi gibi dinine düşkün birisiyle evlenir. Feyza buna çok üzülür. Dadıdının da yardımıyla yavaş yavaş islamı anlamaya başlar. Bir süre sonra tamamen bir islam hanımefendisi olmuştur. İçkici ve zengin kocasından ayrılır. Kızı Hilal'i islami şartlara çok münasip bir kız olarak yetiştirir.

Yıllar sonra Allah Feyza ve Bilal’i yeniden karşılaştırır. Ancak bu defa kader onları değil çocuklarını bir araya getirmiştir...

Şule Yüksel Şenler,
HUZUR SOKAĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder